|
|
|
Haring-komkommercocktail |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
10 sprietjes bieslook,
1 takje dille,
5 el mayonaise,
5 el stijfgeslagen slagroom, peper,
(selderie)zout,
1 kleine ui,
1/4 komkommer,
1 groene appel,
1 el citroensap,
3 of 4 zoute haringen,
4 ijsbergslabladeren
kaasschaaf (kun je komkommer in mooie gelijke dunne plakjes mee schaven). |
|
bereiding: |
|
|
In kopje dille en bieslook fijnknippen. In kommetje doen: bieslookdillemengsel, mayonaise, slagroom en peper.
Tot sausje roeren en op smaak brengen met (selderie)zout. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Ui pellen en fijnsnipperen. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. Besprenkelen met het citroensap.
Van haringen staart en graten verwijderen, In reepjes snijden.
Sla wassen en in reepjes snijden. In kom doen: ui, komkommer, appel, haring en sla. Door elkaar scheppen.
Over 4 schaaltjes verdelen en sausje erop scheppen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|