|
|
|
Chili con carne 1 |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 dl. bouillon
1 groene paprika
1 rode paprika
2 uien
500 gr. bruine bonen
zout
2 teentjes knoflook
1 theel. oregano
1,5 theel. chilipoeder
1 eetl. azijn
1 blikje tomatenpuree
5 gr. suiker
1 eetl. olijfolie
350 gr. rundergehakt |
|
bereiding: |
|
|
Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika's in dunne reepjes.
Pel en snij de uien fijn en fruit ze met de knoflook in de olie lichtbruin. Bak het gehakt mee.
Meng de reepjes paprika erdoor. Voeg de kruiden, tomatenpuree, bouillon, bruine bonen, azijn, suiker en zout toe.
Laat de chili con carne +/- 10 min. zachtjes koken.
Tip:
Gebruik rode kidneybonen i.p.v. bruine bonen. Voeg een blikje uitgelekte maiskorrels toe.
Vervang de uien door rode uien. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|