laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Garnalen- en visragout
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:

    5 eetl. olijfolie
    2 grote, dun gesneden uien
    700 gr. ontvelde, klein gesneden tomaten
    2 koppen water
    2 theel. zout
    12 dunne sneden bruinbrood
    700 gr. visfilets
    700 gr. gepelde steurgarnalen
    vers gemalen zwarte peper
    1,5 kop droge witte wijn
  bereiding:
    Maak 3 eetl. olie heet in een koekepan en fruit de uien tot ze zacht zijn.
Voeg tomaten toe en stoof 15 min. Meng het water met 1 theel. zout en dompel de sneden brood even hierin.
Leg ze nu op de bodem van een vuurvaste ovenschaal en bedek met de helft van de vis, de helft van de garnalen en de helft van het tomatenmengsel.
Bestrooi met zout en peper, herhaal met de overige vis, garnalen en tomaten en bedek het met de resterende sneden brood.
Giet de resterende olie en de wijn erover. Sluit het af met aluminiumfolie en het deksel.
Breng het snel aan de kook, draai het vuur laag en sudder 15 min.
Serveer het in de ovenschaal.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats