|
|
|
Garnalen- en visragout |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 6 personen:
5 eetl. olijfolie
2 grote, dun gesneden uien
700 gr. ontvelde, klein gesneden tomaten
2 koppen water
2 theel. zout
12 dunne sneden bruinbrood
700 gr. visfilets
700 gr. gepelde steurgarnalen
vers gemalen zwarte peper
1,5 kop droge witte wijn |
|
bereiding: |
|
|
Maak 3 eetl. olie heet in een koekepan en fruit de uien tot ze zacht zijn.
Voeg tomaten toe en stoof 15 min. Meng het water met 1 theel. zout en dompel de sneden brood even hierin.
Leg ze nu op de bodem van een vuurvaste ovenschaal en bedek met de helft van de vis, de helft van de garnalen en de helft van het tomatenmengsel.
Bestrooi met zout en peper, herhaal met de overige vis, garnalen en tomaten en bedek het met de resterende sneden brood.
Giet de resterende olie en de wijn erover. Sluit het af met aluminiumfolie en het deksel.
Breng het snel aan de kook, draai het vuur laag en sudder 15 min.
Serveer het in de ovenschaal. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|