Aardappelwrap met zalm en groene pesto |
|
ingrediënten: |
|
|
Vul je tortilla eens met aardappelen en zalm. Net even anders.
Nodig voor 4 personen:
5 grote bloemige aardappelen
2 dl room
300 g verse zalm
2 el olijfolie
zout en peper
5 el Griekse yoghurt
4 tortillawraps
4 el groene pesto |
|
bereiding: |
|
|
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven). Breng de room samen met de olijfolie aan de kook. Pureer de aardappelen samen met het room- en olijfoliemengsel. Breng op smaak met peper en zout en houd warm. Kook de zalm gedurende 5 à 7 min op een zacht vuur in gezouten water (kan eventueel een dag op voorhand). Laat hem afkoelen en snijd in reepjes. Verdeel de aardappelpuree over de tortillawraps. Leg de zalm in het midden van de aardappelpuree. Rol de tortillawraps op. Bak ze goudbruin in een antikleefpan met wat olie. Snijd de wraps in schijfjes en verdeel ze over 4 borden. Serveer met pesto en een toefje yoghurt. Ook lekker met gebakken lamsfilet in reepjes i.p.v. zalm.
Tip:
Leg de puree 10 à 15 min in de diepvries. Dankzij de stijvere puree kan je de wraps makkelijker rollen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|