laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Trostomaat gevuld
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    4 grote trostomaten,
    4 grote champignons bijv. portebella,
    1 rode ui,
    2 handsinaasappels,
    olijfolie met sinaasappels,
    1 pond kalfszwezerik hart,
    zout, peper,
    verse tijm,
    olijfolie,
    bloem,
    gemengede sla of eetbare bloemen,
    verse kervel
    witte port.
  bereiding:
    Blancheer eerst de gespoelde zwezerik in water met zout, peper en takje verse tijm gedurende 10 minuten, pel ze en snijd ze in plakjes. Pliceer de tomaten voorzichtig met kroontje erop. Pel en droog ze. Snijd de tomaat in drieĆ«n, hol het onderste gedeelte uit. Snijd partjes van de sinaasappels, bewaar sap van 1 sinaasappel voor de dressing. Snijd de rode ui in ringen. Kruid de zwezerik met zeezout, peper en tijm, haal ze door de bloem en boter en bak ze krokant in olijfolie, voeg de uiringen en champignons toe alsook de middelste tomaatplakjes.

Maak dressing van sinaasappelsap, olijfolie met sinaasappels, zout, peper, en scheutje port.

Vul de tomaat met plakjes zwezerik, tomaat, ui, sla of bloemen. Zet de tomaten op de gebakken champignons, dresseer de partjes sinaasappel en sla of bloemen erlangs en besprenkel met de dressing.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats