|
|
|
Beschuitbol met roerei |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
6 eieren
4 el koffiemelk
zout, versgemalen peper
2 el bieslook, fijngeknipt
2 el basilicum, fijngehakt
5 el braadboter
4 beschuitbollen
100 g gerookte zalm, in repen |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de ovengrill voor. Klop in een kom de eieren los met de koffiemelk en zout en peper naar smaak. Roer de bieslook en basilicum erdoor.
Verwarm 3 eetlepels braadboter in een pan tot de grote bellen verdwijnen. Voeg het eimengsel toe en verwarm dit al roerende tot het ei bijna gestold is en mooi glanst.
Snijd de beschuitbollen overlangs door, leg ze op de grillplaat en bestrijk ze met braadboter. Schuif de beschuitbollen onder de grill en laat ze in 2-3 minuten goudbruin kleuren.
Leg de beschuitbollen op vier borden en schep het roerei erop. Garneer met de repen zalm.
Variaties:
Roer met de kruiden ook 3 eetlepels geraspte 30+ kaas door de losgeklopte eieren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|