Bloemkoolschotel à la Stroganoff |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
600 gram aardappelen
1 kleine bloemkool
stukje prei
250 gram rundergehakt
peper, zout
1 zakje Stroganoff sauspoeder
± 1½ dl halfvolle melk
nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Maak de bloemkool schoon en snijd hem in roosjes. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen. Kook de bloemkool in ± 8 minuten in weinig water net gaar. Bak het gehakt in een braadpan gaar en rul. Bak de preiringen enkele minuten mee. Maak het mengsel op smaak met peper en zout.
Roer het sauspoeder aan met zoveel water als op de verpakking staat aangegeven en giet dit bij het gehakt-preimengsel. Breng dit aan de kook. Maak van de aardappelen met hete melk een smeuïge puree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree. Laat het gerecht onder een hete grill of in een voorverwarmde hete oven lichtbruin kleuren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|