laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauwschotel met spekjes
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    1 duopakje magere spekblokjes (ca. 250 g)
    3 uien
    1 zakje verse bieslook (25 g)
    kabeljauwfilet (ca. 400 g)
    boter of margarine om in te vetten
    1 pak aardappelschijfjes (700 g)
    125 ml slagroom

    ovenschaal inhoud ca. 2 liter
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Bieslook fijnknippen. Kabeljauw in stukken verdelen. Ovenschaal invetten. In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen, helft van bieslook helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen. Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking). Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen. Slagroom erover schenken. Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats