laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rijstpap
  ingrediënten:
    3 tassen water
1 tas dessertrijst
1 L volle melk
1 kaneelstokje
safraan (1 doosje)
80 g suiker
vanillebloem
bruine suiker
  bereiding:
    Giet 3 tassen water in een pan. Eens het water kookt, de dessertrijst toevoegen. 15 tot 20 min. laten koken tot AL het water is opgeslorpt. Voeg 1 L VOLLE melk toe en breng aan de kook. Voeg 1 kaneelstokje, 1 potje safraan en de suiker toe. Laat zachtjes verderkoken in de oven (90 à 100 °C) tot de rijstpap begint te dikken (45 min). Roer af en toe. Los 1 koffielepel vanillebloem op in een beetje melk en voeg toe aan de kokende rijstpap. Goed mengen en nog 15 min. laten verder sudderen.

Lauw opdienen met bruine suiker of kaneel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats