laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pizza Quattro Stagioni
  ingrediënten:
    Voor 2 grote pizza's:

    Voor het deeg:
    - 800 g bloem (bv. pizzabloem of patisseriebloem)
    - 1 blokje verse gist
    - 2 dl lauwe melk
    - 2 eetl. olijfolie
    - een snuifje zout

    Voor het beleg:
    - tomatenbedje
    - 150 g gedroogde hesp (in reepjes)
    - 100 g gesneden champignons (vers of diepvries)
    - olijven
    - 400 g artisjokharten (blik)
    - 150 g zeevruchtencocktail of gekookte en gepelde scampi's (diepvries)
    - geraspte mozzarella
    - gemalen parmezaan
    - olijfolie
    - kruiden:

      oregano
      basilicum

    - peper en zout
  bereiding:
    Doe de bloem in een mengkom. Maak er een kuiltje in. Strooi een snuifje zout op de kanten (gist en zout mogen niet rechtstreeks met elkaar in aanraking komen).

Los de gist op in 2 dl lauw water en giet in het kuiltje. Giet er wat lauwe melk bij en begin te kneden. Voeg beetje bij beetje melk toe, totdat alle bloem in het deeg verdwenen is. Kneed tot een elastisch deeg, dat net niet aan de vingers kleeft. Indien nodig, voegt u nog wat lauw water toe.

Haal het deeg uit de kom. Bestrooi uw werkblad met wat bloem en kneed het deeg nog eens goed.

Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.

Bestrooi uw werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen, die u elk apart verder kneedt.

Rol het deeg fijn uit (2 à 3 mm). Strijk 2 ovenplaten in met olijfolie, strooi er wat bloem over en leg het pizzadeeg erop. Maak met de vingertoppen een ietwat dikkere boord aan het deeg en strijk het deeg in met olie. Prik er gaatjes in met een vork.

Beleg het pizzadeeg met een bodempje tomaten en schik er de gedroogde hesp, de champignons, de artisjokharten en de zeevruchtencocktail op (elk een kwart van de pizza). Verdeel er de kaas over, besprenkel met olijfolie en kruid met oregano, basilicum, peper en zout.

Laat 15 min. bakken in een voorverwarmde oven op 225 à 250 °C.


Tips:
- Welk beleg u ook kiest, begin altijd met een bodempje tomaten. Voor een meer gekruide tomatensaus, verwarmt u 1 eetl. olijfolie in een pan. Laat er 2 teentjes fijngesneden knoflook in stoven en doe er 400 g gepelde tomaten bij. Kruid met basilicum, marjolein, oregano, peper en zout. Laat de saus 5 à 7 min. sudderen zonder deksel. Laat goed afkoelen.
- Maak het beleg niet te dik, zodat uw pizzabodem goed krokant blijft.
- Hou de pizza in het oog tijdens het bakken: hij moet knapperig zijn, maar niet te hard gebakken.
- Voor de echte smaak van pizza en voor een hemelse geur in uw keuken, kunt u tijdens het bakken een snuifje oregano over de pizza strooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats