|
|
|
Balletjes in kerriesaus |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
- 700 g bereid gehakt
- 250 g champignons
- 1 kleine geraspte appel
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 4 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet water)
- 4 eetl. boter
- 2 eetl. bloem
- 1 koffiel. mosterd
- 1,5 eetl. kerrie
- peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Breng een grote kom lichtgezouten water tot tegen het kookpunt. Rol het bereide gehakt tot balletjes (ongeveer zo groot als een pingpongbal) en doe ze één voor één in het water. Laat ze een 10-tal minuten garen.
Stoof de in vieren gesneden champignons in een nootje boter (± 5 min.).
Laat 3 eetl. boter smelten in een kookpan en stoof daarin de fijngesnipperde sjalot en de knoflook tot ze glazig worden (niet laten kleuren).
Roer er 2 eetl. bloem onder en laat even bakken. Meng met 1 koffiel. mosterd en 1,5 eetl. kerrie. Voeg de geraspte appel toe en leng de saus al roerende aan met de kippenbouillon, tot u een smeuïge saus bekomt.
Breng indien nodig op smaak met peper en zout en voeg de uitgelekte balletjes en de champignons (met stoofvocht) toe.
Serveer met pasta of rijst.
Tips:
- Om gemakkelijk balletjes te rollen, houdt u uw handen even onder koud stromend water. Zo blijft het gehakt niet aan uw handen kleven.
- De balletjes moeten zachtjes gaar worden, in water dat net niet kookt. Zo blijven ze zacht en mals. De balletjes zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Als u het water te hard laat koken, worden de balletjes taai en gummiachtig. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|