Lintmacaroni met oesterzwammen en shii-take |
|
ingrediënten: |
|
|
peper uit de molen en zout naar smaa
twee eetlepels boter
zes eetlepels Parmezaanse kaas
1 dl De Koninck (flesje van 30 cl)
1,5 dl slagroom
een takje tijm
vier eetlepels roomboter
twee lenteuitjes
150 gram shii-take paddestoelen
200 gram oesterzwammen
250 gram lintmacaroni |
|
bereiding: |
|
|
De paddestoelen goed borstelen en in stukjes snijden. Twee eetlepels
boter verwarmen in een koekenpan met anti-aanbaklaag en hierin de
paddestoelen met de fijngesneden lenteuitjes om en om bakken.Takje
tijm erbij doen. Hittebron verlagen en met de deksel op de pan tien tot vijftien minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de room en het bier erbij doen en al roerende nog vijf minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en het takje tijm verwijderen. Lintmacaroni in water met een snufje zout beetgaar koken.
In een vergiet afspoelen en laten uitlekken. In een pan verwarmen in
Goed omscheppen. Lintmacaroni en saus verdelen verdelen over voorverwarmde borden. Parmezaanse kaas erover strooien |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|