|
|
|
Souffle van bananen en abricozen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1,5 dl magere melk
50 gr abrikoos ( gedroogd )
25 gr maïzena
25 gr suiker ( basterd bruin )
25 gr poedersuiker
25 gr dieetmargarine
5 theelepels citroensap
het eiwit van 3 eieren
2 eierdooiers
2 bananen
kaneel naar smaak |
|
bereiding: |
|
|
Pureer de bananen met de abrikozen, citroensap, suiker en specerijen met de staafmixer.
Smelt de margarine in een steelpan, roer de maïzena erdoor, laat dit even pruttelen.
Neem de pan van het vuur en roer de melk erdoor.
Breng dit al roerend aan de kook en laat de saus 1,5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de vruchtenpuree toe en de eierdooiers. Laat de saus niet meer koken.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door de saus.
Schep de massa in een beboterde souffléschaal met de inhoud van 1 liter.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 35 minuten tot de soufflé mooi gerezen en goudbruin is.
Serveer hem direct, desgewenst bestoven met poedersuiker.
per persoon: 270Kcal |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|