laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Souffle van bananen en abricozen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1,5 dl magere melk
50 gr abrikoos ( gedroogd )
25 gr maïzena
25 gr suiker ( basterd – bruin )
25 gr poedersuiker
25 gr dieetmargarine
5 theelepels citroensap
het eiwit van 3 eieren
2 eierdooiers
2 bananen
kaneel naar smaak
  bereiding:
    Pureer de bananen met de abrikozen, citroensap, suiker en specerijen met de staafmixer.
Smelt de margarine in een steelpan, roer de maïzena erdoor, laat dit even pruttelen.
Neem de pan van het vuur en roer de melk erdoor.
Breng dit al roerend aan de kook en laat de saus 1,5 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de vruchtenpuree toe en de eierdooiers. Laat de saus niet meer koken.
Klop de eiwitten stijf en schep ze door de saus.
Schep de massa in een beboterde souffléschaal met de inhoud van 1 liter.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 35 minuten tot de soufflé mooi gerezen en goudbruin is.
Serveer hem direct, desgewenst bestoven met poedersuiker.


per persoon: 270Kcal
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats