laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pompoensoep met kokosroom
  ingrediënten:
    600 gr pompoen
3 rode paprika’s
4 sjalotten
1lp szechuanpeper
1 Spaans pepertje
1 onbehandelde limoen
3dl kokosmelk uit blik (ongezoet)
2l kippenbouillon
zout
peper
4 takjes basilicum
  bereiding:
    Snijd de pompoen in blokjes van 1cm. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de paprika’s fijn. Pel de sjalotjes en hak ze eveneens fijn. Was de limoen en rasp de schil. Haal de zaadlijstjes uit het Spaans pepertje en hak het vruchtvlees fijn. Vijzel de szechuanpeper fijn. Meng de peper met het limoenraspel en het fijngehakte Spaans pepertje. Breng bouillon en de kokosmelk aan de kook en voeg de gehakte sjalotjes, pompoenblokjes en de paprika toe. Laat zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Pureer de soep en kruid met het pepermengsel en zonodig met zout. Breng op smaak met limoensap. Was basilicum en hak de blaadjes grof en voeg ze bij de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats