laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wonton met mais en pinda
  ingrediënten:
    Voor 6 personen:
100g champignons
15g vetstof
2 lente-uitjes
1 kleine rode paprika
125g mais ( uit blik)
50g pinda’s (ongezouten)
2 el fijngehakte gember
4 el sojasaus
2 el droge, witte wijn
peper
zout
30 wontonvelletjes
vetvrij papier of enkele slablaadjes
  bereiding:
    Maak champignons schoon en hak ze fijn en stoof ze gaar in de vetstof. Kruid ze met peper en zout. Was de lente-uitjes en snijd ze in dunne ringen. Laat de maïs uitlekken. Was de paprika en snijd hem in blokjes. Hak de pinda’s fijn. Roer de gember, de sojasaus, de droge, witte wijn en de peper onder elkaar en meng dit met de champignons, de pinda’s en de groenten. Neem een velletje wontondeeg en leg er een volle koffielepel vulling op. Plooi de randen van het deeg naar boven en vorm tot een buideltje. Neem een stoom mandje en bekleed ze met vetvrij papier of leg er slablaadjes in. Plaats de wontons in de stoommand en plaats ze boven een pan met kokend water. Laat 10 min stomen. Serveer met een saus naar keuze.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats