laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tajine met kip en kikkererwten
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

    - 100-125 g gedroogde kikkererwten of 'n blikje van onuitgelekt 400 g (zet de gedroogde kikkerwten de avond ervoor in water om te weken)
    - kip naar behoefte: 2 drumsticks, een braadstukje, 2 vleugeltjes, wat je lekker vindt (maak gerust wat meer - de volgende dag is het nog lekkerder omdat de kruiden er dan nog beter zijn ingetrokken)
    - 1/2 eetlepel olie en 1/2 eetlepel boter
    - 3 takjes verse peterselie of, nog mooier, koriander
    - 3 bosuitjes
    - 1 teentje knoflook
    - 1/2 ui, als het kan een rode
    - 20 g rozijnen
  bereiding:
    Als je gedroogde kikkerwten gebruikt zet ze op met veel water. Ze moeten ongeveer een uur koken. Snijd de ui in ringen. Maak het knoflookteentje schoon.
Wrijf de kip in met Ras el Hanout, ongeveer zoveel als een eetlepel.
Maak de bosuitjes schoon, snijdt ze in stukjes.


Smelt een eetlepel boter in de pan, doe de olie erbij. Braadt ui en uitgeperst of in ringen gesneden teentje knoflook in de boterolie aan.
Braad de kip even mee. Ruik je het?


Doe de bosuitjes erbij. Neem 1 1/2 dl water en giet dat in de pan. Deksel erop en laten sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 20 minuten).
De kikkererwten erbij en de rozijnen en nog 10 minuten sudderend laten doorwarmen. Peterselie er over strooien. Klaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats