|
|
|
Gentse waterzooi |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 braadkip, in stukken
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 wortels, 2 preien (in julienne)
3 takjes groene selder, fijngehakt
100 g kleine champignons
handvol verse peterselie, fijngehakt
enkele blaadjes basilicum
1/2 l water
3 dl room
arachideolie,
boter,
bloem
peper,
zout,
nootmuskaat,
paprikapoeder |
|
bereiding: |
|
|
- Doe de wortel, prei, champignons en selder in een halve liter kokend (gezouten) water en laat ze hierin zo'n 5 minuten koken. Schep de groenten uit het water en hou het kookvocht.
- Bak de kippenstukken aan in olie en voeg de sjalotten toe, overgiet de kip met het kookvocht van de groenten en draai het vuur laag. Laat in zo'n 25 minuten gaar worden. Neem de kippenstukken uit de pan en zeef het kookvocht.
- Maak een blonde (mooi gebonden) roux met boter, bloem en het kippen kookvocht, voeg de rest van het kookvocht en de room toe en kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.
- Voeg de gekookte groenten en de kippenstukken weer toe aan de saus en warm even door.
- Verdeel de kip, groenten en saus over grote borden en werk af met verse peterselie en een blaadje basilicum.
- Is lekker met volkorenbrood maar ook met gebakken aardappeltjes |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|