laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Waterzooi van Noordzeevis
  ingrediënten:
    Voor 8 personen:

    2 kg gevarieerde Noordzeevis, mosselen, schelp- en schaaldieren
    125 g sjalotten
    1/2 liter visfond
    1/2 liter droge witte wijn
    400 g prei
    1/2 stengel bleekselder
    400 g wortels
    150 g boter
    1/2 liter slagroom
    3 eetlepels fijngehakte peterselie
    zout, zwarte peper
  bereiding:
    Maak de vis schoon en fileer hem. Borstel mosselen en schelp- en schaaldieren grondig af. Pel en snipper de sjalotten en pocheer ze met de vis, de mosselen en de schelp- en schaaldieren in de visfond en de witte wijn.
Maak de groenten schoon, snijd ze in dunne reepjes en stoof ze in 50 g boter. Giet de groenten af in een zeef en vang het vocht op.
Neem vis, mosselen, schelp- en schaaldieren uit de pan, voeg het groentenat toe en laat de bouillon inkoken.
Voeg de slagroom toe, laat de bouillon verder inkoken en voeg de resterende boter toe.
Neem de schelp- en schaaldieren uit hun schaal en doe ze met de vis, de mosselen en de groenten in een vuurvaste terrine; giet de saus erover.
Kook het gerecht nogmaals op, bestrooi het met peterselie en serveer het.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats