|
|
|
Groenten-kip-Tajine |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 kippenpoten
3 grote wortelen
5 kleine aardappelen
3 grote tomaten
4 uien
200g erwten
3 knoflooktenen
kruidenmengsel uit:
1 1/2 theelepel zoete paprika,
1/2 theelepel gemberpoeder,
1 theelepel peper,
zeezout |
|
bereiding: |
|
|
kippenpoten eerst met 2 eetlepel olie in de tajine braden
De wortelen, aardappelen, uien en knoflooktenen wassen en schillen. De tomaten en uien in ringen snijden en in laagjes op de bodem van de Tajine leggen. De in vierkanten gesneden aardappelen en de wortelen in laagjes over de kip leggen. Het kruidenmengsel ertussen mengen en de kikkererwten eroverheen strooien. Deksel dicht en ca. 45 minuten licht laten koken - heet serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|