|
|
Paprikas halveren, pitten, witte tussenwanden en steel verwijderen, in kleine blokjes snijden en van elke soort 100 g afwegen. Tomaten wassen, laten uitdruppen, kruisgewijs insnijden, in kokend water leggen en vervolgens laten schrikken onder koud water, schillen, het vruchtvlees in kleine blokjes snijden en 300 g afwegen. Aubergines wassen, afdrogen, de eindjes afsnijden, in kleine blokjes snijden en 200 g afwegen. Courgettes wassen, afdrogen, de eindjes afsnijden, halveren en ontpitten, in kleine blokjes snijden en 200 g afwegen. Knoflookteentjes pellen en door de knoflook! pers halen.
Doe de groenten, de wijn, de wijnazijn, de tomatenpuree en de geleersuiker in een kookpot. Breng dit alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken (regelmatig omroeren). Breng de relish op smaak met zout, cayennepeper, knoflook en tijm. Vul vervolgens de klaargezette potjes tot aan de rand met de relish, sluit ze af met een Twist-off® deksel, draai de potjes om en laat ze zo ongeveer 5 minuten staan.
Relish is een pittig gekruide bereiding van groenten en smaakt uitstekend bij bijvoorbeeld vlees zoals worst en hamburgers,
vis, fondue of gepofte aardappelen. |