laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paella van Jef
  ingrediënten:
   


  • 9 kippenboutjes,
  • 5 eetlepels olijf olie,
  • 4 tomaten,
  • 2 uien,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 3 potjes saffraan,
  • 2 rode paprika's,
  • paprika poeder,
  • 300gr rijst,
  • 6 dl kippenbouillon,
  • 200gr doperwten (diepvriezer niet ontdooien)
  • 24 mosselen (diepvriezer)
  • diepvries garnalen (niets ontdooien dat uit de diepvriezer komt).
  • 1citroen,
  • 4 stukken kabeljauw,
  • langoustines,
  • inktvis,
  • 250gr stoofvlees (varkens of rund),
  • venusschelpen(verkrijgbaar bij colruyt en bij o'cool diepvries)
  bereiding:
    Bereiding

1. Laat de kippenboutjes en het stoofvlees een 15 min. in de olijfolie sudderen.

2. Haal de kippenboutjes en het stoofvlees er dan uit.

3.Doe de ui in de olie (goed bruin).

4.Daarna de paprika's, look, tomaten (in 4 gesneden)bij.doe de kippenboutjes en het stoofvlees erbij.

5.Voeg dan uw kippenbouillon erbij en laat dit ook 15 minuten sudderen voeg er de saffraan bij.

6. Doe daarna de kabeljauw, en de erwtjes erbij.

7. Daarna de inktvis, mosselen, langoustines, garnalen en de venusschelpen erbij.

8. Goed laten merg sudderen 20 minuten met deksel.

9. Doe er dan de rijst bij en laat dit alles op een zacht vuurtje een 30 min. staan. Indien je een hout of mazoutstoof hebt is het wel ideaal om uw rijst te laten zwellen op de stoof. Af en toe roeren.

10. Als afwerking boven op de paella kun je de citroen ik schijfjes snijden en erop leggen met wat mosselen en langoustines.

ALVAST SMAKELIJK !
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats