|
|
|
Mie met rundvlees, gember en lente-ui |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
6 eetlepels chinese sojasaus
4 eetlepels sherry
6 eetlepels olie
2 theelepels suiker
zout, peper
500 gram doorregen runderlapjes, in heel dunne reepjes.
300 gram dunne witte rijstnoedels
frituurolie
1 prei, in dunne lange reepjes
2 cm gemberwortel, geschild in dunne plakjes
1 kleine ui, in dunne ringen
2-3 lente-uitjes, in stukken. |
|
bereiding: |
|
|
als je het vlees in een dag van tevren in de marinade zet, is het gerecht op de zelfde dag zelf heel snel klaar.
Meng sojasaus, sherry, 3 eetlepels olie, suiker, zout en peper.en marineer het vlees hierin ca 3 uur[ dit kan ook 1 nacht ]
laat het vlees daarna goed uitlekken, bewaar de marinade
Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing
verhit de frituur-olie p 175 C en bak hierin de preireepjes in 0,5-1 minuut lichtbruin, houd ze met een vork uit elkaar.
verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak hierin de gemberwortel en ui ca 5 minuten. schenk nog 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de vleesreepjes 2-4 minuten op hoog vuur.
voeg de lente-ui , 5-6 eetlepels van de marinade en gemberwortel en ui toe en verwarm het gerecht nog 1-2 minuten
serveer de rijstnoedels erbij en garneer het gerecht met de gefrituurde preireepjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|