laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hazenpeper
  ingrediënten:
    Heerlijke maaltijd met malse hazenbouten!

Voor 4 personen:

    4 stuks uien
    110 gr. boter
    3 el. bloem
    1 el. tomatenpuree
    1 stuk prei
    1 stuk wortel
    1 Kwart stuk knolselderij,
    1 stuk laurierblad
    1 tl. zwarte peperkorrels
    4 stuks jeneverbessen
    20 gr. chocolade, pure
    1 dikke plak peperkoek
    1 el. bessengelei
    7 dl. wijn, rode
    7 dl. runderfond
    Zout
    Peper, versgemalen
    50 gr. rookspek
    50 gr. zilverui, reepjes
    100 gr. champignon
    2 el. peterselie, fijngesneden
    4 stuks hazenachterbouten
  bereiding:
    Pel de uien en snijd ze fijn
Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien hierin lichtbruin
Voeg de hazenbouten toe, bak ze rondom bruin
Strooi de bloem over het vlees
voeg de tomatenpuree, het bouquet met alle kruiden, de chocolade, peperkoek en bessengelei toe
Bak alles goed en blus met rode wijn en fond
Laat het geheel ca 2 en een half uur zachtjes stoven tot het vlees bijna van de botjes afvalt
Schep de stukken haas uit de saus, en pluk het vlees van het bot. Laat deze stukken zo groot mogelijk
Zeef de saus, en laat deze tot de gewenste dikte inkoken
Voeg het vlees weer toe
Breng op smaak met zout en peper
Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt de 50 gram boter erin. Draai het vuur lager en bak de spekreepjes met de uitjes
Schep de champignons erdoor en laat alles in circa 15 minuten gaar worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats