|
|
|
Hazenpeper |
|
ingrediënten: |
|
|
Heerlijke maaltijd met malse hazenbouten!
Voor 4 personen:
4 stuks uien
110 gr. boter
3 el. bloem
1 el. tomatenpuree
1 stuk prei
1 stuk wortel
1 Kwart stuk knolselderij,
1 stuk laurierblad
1 tl. zwarte peperkorrels
4 stuks jeneverbessen
20 gr. chocolade, pure
1 dikke plak peperkoek
1 el. bessengelei
7 dl. wijn, rode
7 dl. runderfond
Zout
Peper, versgemalen
50 gr. rookspek
50 gr. zilverui, reepjes
100 gr. champignon
2 el. peterselie, fijngesneden
4 stuks hazenachterbouten |
|
bereiding: |
|
|
Pel de uien en snijd ze fijn
Smelt de boter in een grote braadpan en bak de uien hierin lichtbruin
Voeg de hazenbouten toe, bak ze rondom bruin
Strooi de bloem over het vlees
voeg de tomatenpuree, het bouquet met alle kruiden, de chocolade, peperkoek en bessengelei toe
Bak alles goed en blus met rode wijn en fond
Laat het geheel ca 2 en een half uur zachtjes stoven tot het vlees bijna van de botjes afvalt
Schep de stukken haas uit de saus, en pluk het vlees van het bot. Laat deze stukken zo groot mogelijk
Zeef de saus, en laat deze tot de gewenste dikte inkoken
Voeg het vlees weer toe
Breng op smaak met zout en peper
Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt de 50 gram boter erin. Draai het vuur lager en bak de spekreepjes met de uitjes
Schep de champignons erdoor en laat alles in circa 15 minuten gaar worden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|