laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsribbetjes met room
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

8 kleine uien
4 kalfsribbetjes (ongeveer 250 g per stuk)
5 cl calvados
500 Parijse champignons
20 cl verse room
100 g boter
2 snuifjes geraspte nootmuskaat
zout en peper
  bereiding:
    Spoel de champignons en dep ze droog. Bak ze 5 min. in 10 g boter op een hevig vuur en roer ze meermaals om. Laat ze uitlekken. Pel de uien. Smelt de rest van de boter in een grote braadpan met een hoge rand en voeg er de ribbetjes en de uien in hun geheel aan toe. Doe er peper en zout op, breng ze op smaak met geraspte nootmuskaat en bak ze 15 min. op een zacht vuur; draai de ribbetjes na 10 min. om. Laat de ribbetjes en de uien uitlekken, leg ze in een schotel en zet deze in een warme oven (th. 5, 150°C).

Giet de room in de braadpan en roer het geheel om. Voeg er de calvados en de champignons aan toe en laat het geheel ± 5 min. sudderen op een matig vuur, terwijl u af en toe omroert: de saus moet lekker smeuïg zijn. Schik de kalfsribbetjes en de uien op warme borden. Leg er champignons rond en giet er warme saus over. Dien onmiddellijk op.

Voor de liefhebbers, doe er de grote klassieker met aardappelen op Engelse wijze bij, dat wil zeggen gestoomd, in boter gewenteld en bestrooid met gehakte bladpeterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats