|
|
|
Paella |
|
ingrediënten: |
|
|
- 300 gr langkorrelrijst
- 1,5 dl olijfolie
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 l kippenbouillon
- 6 kippenboutjes
- 300 gr mager varkensvlees
- inktvisringen
- chorizoworst
- rode en groene paprika
- 150 gr diepvrieserwten
- saffraan
- kurkuma
- peper
- zout
- 200 gr roze garnalen
- 1 kg mosselen
- 6 langoustines of gamba's
- 1 citroen
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
- Paprika's, uien en knoflook grof snijden
- Chorizoworst in schijfjes snijden
- Varkensvlees in blokjes snijden
- In bakpan olijfolie verhitten en versneden groenten en knoflook aanbakken
- Uit de pan halen en kippenboutjes, varkensvlees, chorizo en calamares eveneens aanbraden
- In grote kookpot 1 dl olijfolie verhitten en de rijst glazig bakken
- Groenten en vlees bij de rijst voegen en onderzetten met bouillon
- Kruiden bijvoegen en ongeveer 15 minuten zacht laten koken. Na 10 minuten mosselen en langoustines bijvoegen
- Na de kooktijd garnalen bijdoen
Presentatie:
Paella presenteren in diepe schotel of paellapan. Versieren met mosselen, langoustines, peterselie en citroen.
Serveer met salade apart. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|