|
|
|
Hartige clafoutis met paprika en geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
2 rode paprika's
150 g haricots verts, gehalveerd
1 ui, in dunne partjes
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
1 eetlepel olijfolie
75 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
3 eieren
125 g bloem, gezeefd
250 ml melk
125 g zachte geitenkaas, verkruimeld |
|
bereiding: |
|
|
Ovengrill voorverwarmen. Paprika's op bakplaat leggen en 10-15 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Regelmatig keren. Paprika's in met plasticfolie afgedekte kom 10 min. laten afkoelen. Intussen haricots verts in 3 min. beetgaar koken. In koekenpan ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. in olie fruiten. Oven voorverwarmen tot 175 °C. Paprika's ontvellen en in grove repen snijden. Paprika, haricots verts en olijven door ui scheppen. Eieren schuimig kloppen. Bloem met zout en peper naar smaak erdoor kloppen. In gedeelten melk toevoegen, blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. Dun laagje beslag in quichevorm schenken en in midden van oven in ca. 10 min. laten stollen. Vorm uit oven nemen. Groentemengsel en geitenkaas over deegbodem verdelen en rest van beslag erover schenken. Beslag (= clafoutis) in 40-45 min. bruin en gaar bakken. Uit oven nemen, in vorm laten afkoelen tot lauwwarm en in 4 of 8 punten snijden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|