laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mosselen met kruidenboter
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

1 eetlepel verse peterselie, fijngeknipt
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel citroensap
150 g zachte boter
2 kilo mosselen
3 dunne preien, in halve ringetjes
3 wortels, in dunne plakjes
2 eetlepels droge witte wijn
6 jeneverbessen (gedroogde)
  bereiding:
    Peterselie, knoflook, citroensap en zout en peper naar smaak goed mengen met 100 g boter. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.

In mossel- of braadpan rest van boter smelten. Prei en wortel hierin 3-4 min. op laag vuur smoren. Wijn, jeneverbessen en peper naar smaak toevoegen. Geheel aan de kook brengen. Mosselen in pan laten glijden en met deksel op pan op hoog vuur net gaar koken. Af en toe omschudden. Mosselen afgieten en kruidenboter in pan scheppen. Pan paar keer schudden tot alle mosselen goed met de boter bedekt zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats