Lothringische Zwiebelkuchen |
|
ingrediënten: |
|
|
1 pakje met diepgevroren plakjes bladerdeeg
65 gram reepjes mager rookspek
4 grote uien
125 gram geraspte emmentaler kaas
125 gram geraspte gruyère kaas
1/8 ltr zure room
1/8 ltr melk
2 eieren
2 afgestreken eetlepels bloem
wat zout en peper
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel nootmuskaat |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen tot 225°C. Bladerdeeg ontdooien (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je bakplaat) Bakplaat bekleden met bakpapier. Uien in hele dunne ringen snijden. Spek lichtbruin bakken. Uien bij het spek voegen en omscheppend meebakken tot ze lichtbruin zijn. Bladerdeeg met een vork meermalen met een vork inprikken.
Spek-uienmassa over het bladerdeeg verdelen. Kaas door elkaar mengen en verdelen over de spek-uienmassa. Zure room, melk, eieren, bloem en kruiden door elkaar kloppen en over de kaas-spek-uien gieten. Glad strijken in dat in ± 20-25 minuten goudbruin bakken.
In stukken snijden het heet serveren. Lekker met een groene salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|