laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lothringische Zwiebelkuchen
  ingrediënten:
    1 pakje met diepgevroren plakjes bladerdeeg
65 gram reepjes mager rookspek
4 grote uien
125 gram geraspte emmentaler kaas
125 gram geraspte gruyère kaas
1/8 ltr zure room
1/8 ltr melk
2 eieren
2 afgestreken eetlepels bloem
wat zout en peper
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
  bereiding:
    Oven voorverwarmen tot 225°C. Bladerdeeg ontdooien (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je bakplaat) Bakplaat bekleden met bakpapier. Uien in hele dunne ringen snijden. Spek lichtbruin bakken. Uien bij het spek voegen en omscheppend meebakken tot ze lichtbruin zijn. Bladerdeeg met een vork meermalen met een vork inprikken.

Spek-uienmassa over het bladerdeeg verdelen. Kaas door elkaar mengen en verdelen over de spek-uienmassa. Zure room, melk, eieren, bloem en kruiden door elkaar kloppen en over de kaas-spek-uien gieten. Glad strijken in dat in ± 20-25 minuten goudbruin bakken.

In stukken snijden het heet serveren. Lekker met een groene salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats