|
|
Laat de krab uitlekken en verwijder de harde delen. verdeel vervolgens het vlees met twee vorken in kleine stukken.
was de prei of ui en snijd deze in snippers. snijd ook de champignons klein of laat de bamboespruiten uitlekken en snijd deze in kleine stukken.
verwarm de helft (30 gram) boter. fruit daarin de prei of ui en bak daarna de champignons of bamboespruiten mee.
klop de eieren los met de soya en peper en roer er de stukjes krab door. schep ed gefruite prei of ui en champignons of bamboe uit de pan en roer dit door de eieren. doe vervolgens de rest van de boter in de pan en laat deze smelten (zorg er voor dat de boter zowel de bodem als de rand van de pan bedekt).
zet de pan op middelhoog vuur en doe het eiermengsel erin. laat de inhoud langzaam gaar worden en goudgeel kleuren aan de onderzijde (je kan dit controleren door af en toe de omelet iets op te tillen). vouw tenslotte de omelet dubbel wanneer de bovenkant bijna droog is.
serveer de omelet met de foe yong hai-saus en witte rijst.
[color=blue:8f0fd56a74]Foe Yong Hai saus [/color:8f0fd56a74]
Voor 4 personen:
2dl boullion (van de blokjes)
4 eetlepels (pikante) tomatenketchup
0,5 eetlepel azijn of citroensap
3 eetlepels aardappelmeel
peper (liefst uit een molen)
suiker
zout
Breng de boullion aan de kook.
Maak met de aardappelmeel en ketchup en azijn of citroensap een glad papje en bind daarmee de boullion. Dit even laten doorkoken.
Voeg naar smaak peper, suiker en zout toe en giet de saus over de Foe Yong Hai, of serveer de saus er apart bij. |