|
|
Verhit de oven voor op 160° C. Smeer een diep, rond cakeblik in met boter of olie. Bedek de bodem en zijkanten met bakpapier. Roer de rozijnen, krenten, stukjes rozijn,, oranjesnippers, whisky en geraspte schil door elkaar.
Roer met een mixer de boter en suiker tot een romige massa. Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe en roer na elke scheut goed door. Doe het mengsel over in de kom met rozijnen.
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en voeg gemalen amandelen en melk toe. Schep de ingrediënten met een metalen lepel door elkaar.
Schep het mengsel in het bakblik en strijk het glad. Garneer met de amandelen. Bak de cake 75 min. of tot een metalen prikker er droog uitkomt. Laat de cake 20 min. rusten, haal hem uit het blik en laat 20 min. rusten op een rooster.
Let op : deze beroemde, rijkgevulde vruchtencake kan 6 tot 8 weken bewaard blijven in een luchtdicht afgesloten doos. |