laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cakebeslag (basisrecept) (ei- en melkvrij)*
  ingrediënten:
    Nodig:

    200 gram zachte boter
    200 gram bloem
    200 gram witte basterdsuiker
    4 eieren = 240 gram zachte tahoe
    1 eetlepel water
    snufje zout
  bereiding:
    Oven voorverwarmen op 170°C.
Vet een cake- of tulbandvorm in en bestuif met bloem.
Klop de boter en suiker in een kom met de handmixer in 8 à 10 minuten tot een romig mengsel.
Pureer ondertussen in de keukenmachine de tahoe en het water tot een stroperige massa.
Voeg ongeveer ¼ deel van de tahoe aan het boter-suikermengsel toe en blijf kloppen tot het helemaal is opgenomen. Herhaal dit nog drie keer tot alle tahoe op is.
Spatel vervolgens de bloem en het zout voorzichtig door het mengsel.
Doe het beslag over in de ingevette vorm.
Schuif de cake één richel onder het midden in de oven. Bak de cake in 50-55 minuten gaar.
Controleer na die tijd met een houten prikker of de cake inderdaad gaar is.
Haal de cake uit de oven, maar laat hem nog 5 minuten in de vorm staan. Laat hem daarna op een taartrooster afkoelen.

[i:c3ee99b011]* Het cakebeslag kan naar believen gevuld worden met rozijnen, appelstukjes, kaneel/nootmuskaat, enzovoort.
Voor chocoladecake: vervang 75 gram bloem door 75 gram cacao (baktijd 10 minuten langer).
Voor vruchtjescake: week 50 gram bigarreaux, 50 gram oranjesnippers en 50 gram sucade in stukjes samen met 100 gram rozijnen en 50 gram krenten in 1 dl rum of (sinaas)appelsap. Dep de vruchtjes droog en meng ze door 50 gram bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Maak het bovenstaande cakebeslag, maar voeg gelijk met de bloem een ½ theelepel bakpoeder toe. Schep de vruchtjes door het beslag. Baktijd: circa 1 uur en een kwartier.[/i:c3ee99b011]
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats