|
|
|
Hertengoulash met linzen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 750 gr ontbeende hertenbout,
- 2 uien,
- 1 winterwortel,
- 3 stengels bleekselderij,
- 50 gr boter
- peper,
- zout,
- 2 dl wildfond,
- 2 el gin of jenever,
- 400 gr gemengde paddestoelen (shii-take, oesterzwammen en kastanjechampignons)
- 2 el zwartebessengelei,
- 30 gr blauwe kaas
|
|
bereiding: |
|
|
Snijd het hertenvlees in flinke dobbelstenen.
Snijd de uien, wortel en bleekselderij.
Verhit de boter en bak het vlees in drie porties rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi met versgemalen peper en zout.
Fruit de uien, wortel en bleekselderij 7 min. al omscheppend.
Voeg het vlees toe en bak al omscheppend 5 min.
Voeg de wildfond, gin en peper en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
Laat het vlees in +/- 1 uur helemaal gaar stoven.
Maak intussen de paddestoelen schoon en snijd ze grof.
Voeg aan het einde van de bereidingstijd de bessengelei, kaas en paddestoelen toe en laat ze nog 10-15 min. meestoven.
Lekker met aardappelpuree en donkere zuurkool.
Groentetip:
donkere zuurkool
Snijd 100 gr bacon in reepjes.
Smelt 30 gr boter en bak de bacon al omscheppend 3 min.
Bak 500 gr zuurkool 3 min. mee.
Voeg 1 dl rode wijn,
3 dl wildfond,
20 karwijzaadjes,
6 jeneverbessen toe en laat de zuurkool ? 35 min. op een heel laag vuur stoven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|