|
|
|
Tulband-Cake |
|
ingrediënten: |
|
|
Nodig:
500 gr gezeefd tarwemeel
18 gram wijnsteenbakpoeder
beetje zout
1/2 theelepel vanillepoeder
citroenschil rasp (1/2 schil)
1 theelepel kaneel
+/- 100gr. totaal van: oersuiker en/of appeldiksap en/of ahornsiroop
een scheut sojamelk of 1 eetlepel gestampte kikkererwtenpuree
+/- 50 ml. olijfolie
3 tot 5 appels (geschild, harde delen verwijderen en in stukjes snijden)
300/400 gram gewassen rozijnen |
|
bereiding: |
|
|
Doe alle droge ingredienten in een kom en meng deze. Voeg de natte
ingredienten met de appelstukjes en rozijnen er aan toe. Roer dit goed
door elkaar en voeg er water of b.v. sojamelk aan toe tot de juiste
dikte. Het mag niet uitzakken en het deeg moet aan een lepel blijven
plakken, dus niet druipen. (Als het deeg te dun is, zakt de cake weer
in elkaar, als het te dik is barst het deeg open).
Schep het nu in een cakeblik (tulband). Bak de cake in een voorverwarmde
oven ongeveer 1 uur en 15 min. bij 185 graden in het midden van de oven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|