|
|
|
Tagliatelle met gegrilde tussenrib en auberginekav |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1,6 kg verse tagliatelle (of gedroogd)
300 g auberginekaviaar (puree van aubergines, in de afdeling fruit en groenten)
olijfolie van eerste persing
1 potje tomatensaus (bio)
800 g tussenribstukken
peper en zout
1 takje basilicum |
|
bereiding: |
|
|
Laat de tagliatelle gedurende 5 minuten koken in water met een scheut olijfolie en een snuifje zout.
Giet dit alles af en doe er onmiddellijk koud stromend water over. (dit kan gerust de dag voordien als u de tagliatelle bewaart in een kom water)
Verhit de olijfolie in de wok, doe er de uitgelekte tagliatelle in en roer er de auberginekaviaar door.
Warm de tomatensaus op.
Rooster de tussenrib kruid met peper en zout. De tijd is moeilijk te bepalen, omdat dit afhangt van de warmte en van de dikte van het vlees. Je doet er goed aan om wat vuurkruiden in het vuur te gooien.
Schik de pasta op het bord en lepel er een beetje tomatensaus bovenop, schik rondom de sneetjes vlees en garneer met een takje basilicum.
Tip :
Je kan de auberginekaviaar ook vervangen door een tapenade van olijven. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|