laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 pompoensoep
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    2 flinke uien
    Pompoen of stuk pompoen van circa 1 kg
    Grote courgette
    stukje gemberwortel van ong 1 cm
    25 gr boter of olijfolie
    2 theel kerriepoeder
    1 liter groentebouillon [2 tabletten]
    peper en zout
    25 gr cashewnoten
    4 eetl fijngehakte koriander of 2 eetl korianderpoeder
  bereiding:
    Snipper de uien. Halveer de pompoen,verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes.[mag incl.schil] Snijd de courgette in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd fijn.

Verhit de boter in een grote pan en bak de ui, de pompoen en de courgette hierin circa 3 minuten. Voeg de gember en kerriepoeder toe en bak het al omscheppend ongeveer 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Hak de cashewnoten grof. Bestrooi de soep met de cashewnoten en de koriander.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats