Gegratineerde aardappelen met spekjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 dikke aardappelen
200 gr spekblokjes
100 gr gemalen gruyère
250 ml melk
30 gr bloem
30 gr boter
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op maximale grillstand.
Laat de aardappelen ongeveer 30 minuten in gezouten water koken.
Bak de spekjes even op in een hete pan, zonder vetstof toe te voegen.
Smelt de boter in een pan en meng er de bloem onder.
Voeg er geleidelijk aan de melk bij en breng op een zacht vuur aan de kook terwijl je voortdurend roert.
Kruid met een klein beetje zout en peper en doe er de spekreepjes bij.
Hol de aardappelen gedeeltelijk uit met een koffielepel en vul ze weer op met de bechamelsaus met spekjes.
Bestrooi met de gemalen gruyère.
Laat 5 à 10 minuten bruinen onder de grill. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|