laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegratineerde aardappelen met spekjes
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    4 dikke aardappelen
    200 gr spekblokjes
    100 gr gemalen gruyère
    250 ml melk
    30 gr bloem
    30 gr boter
    peper en zout
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op maximale grillstand.
Laat de aardappelen ongeveer 30 minuten in gezouten water koken.
Bak de spekjes even op in een hete pan, zonder vetstof toe te voegen.
Smelt de boter in een pan en meng er de bloem onder.
Voeg er geleidelijk aan de melk bij en breng op een zacht vuur aan de kook terwijl je voortdurend roert.
Kruid met een klein beetje zout en peper en doe er de spekreepjes bij.
Hol de aardappelen gedeeltelijk uit met een koffielepel en vul ze weer op met de bechamelsaus met spekjes.
Bestrooi met de gemalen gruyère.
Laat 5 à 10 minuten bruinen onder de grill.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats