|
|
|
Varkensroulades met kappertjes, bacon en savooikoo |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g dunne varkenslapjes
1/2 koffielepel pimentpoeder (all-spice)
1/2 koffielepel zout
1 mespunt witte peper
140 g bacon
1 ui (fijngesnipperd)
boter
1 dl kappertjes
4 dl vleesbouillon
1 laurierblaadje
1 koffielepel zwarte bessengelei
1 koffielepel bloemsuiker
12 tandenstokers
1/2 savooikool
1 kg aardappelen (gekookt) |
|
bereiding: |
|
|
Sla de varkenslapjes plat met de vuist of de platte kant van een
keukenbijl en kruid ze met piment, zout en peper. Rol de lapjes op en
doorprik ze met een tandenstoker. Snijd de bacon in 1 cm dikke reepjes en bak ze in een pan zonder boter. Laat ze dan uitlekken op keukenpapier.
Bak de ui in wat boter en haal terug uit de pan.
Schroei de roulades rondom dicht en voeg er de kappertjes, ui, bacon,bouillon, laurier, gelei en bloemsuiker aan toe. Laat alles zachtjes inkoken met het deksel op de pan.
Serveer met gekookte aardappelen en gebakken savooikool.
Tip:
Piment wordt vaak verward met chilipoeder. Het is een specerij die vooral in Jamaica wordt gekweekt en de smaak van kruidnagel, kaneel en nootmuskaat combineert. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|