laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lasagne uit de zee
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

    100 g zeeduivelfilet
    100 g zeewolffilet
    100 g kabeljauwfilet
    20 langoestines (of scampi)
    8 blaadjes lasagne van 10 x 10 cm
    1 wortel
    1 wit van prei
    2 tomaten
    1 sjalot, fijngesneden
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    1 bosje peterselie
    6 eetlepels olijfolie

    voor de saus:
    de schalen en scharen van de langoestines
    1 selderijstengel
    1 kleine ui
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels tomatenpuree
    1/2 visfumet
    1/2 glas witte wijn
    1 kruidenboeketje (laurier, tijm, rozemarijn)
    10 eetlepels olijfolie
    peper en zout
  bereiding:
    Voor de saus: de ui, de selderijstengel en de knoflook snipperen en samen met de fijngehakte schalen en scharen van de langoestines in de olie fruiten. Het kruidenboeket en de tomatenpuree erbij doen. Even laten bakken. Blussen met de wijn en de visfumet toevoegen. Aan de kook brengen en afschuimen. De saus op laag vuur tot de helft inkoken, op smaak brengen met peper en zout en zeven.
De tomaten pellen, ontpitten en in blokjes snijden.
De visfilets en langoestinestaarten in kleine stukjes snijden, de sjalot en knoflook fijnsnijden en alles in 5 eetlepels olijfolie kort gaarbakken. De helft van de tomatenblokjes even laten meebakken, de andere helft
gebruiken als garnituur.
De saus bij de visblokjes voegen en, indien nodig, op smaak brengen met peper en zout. De peterselie fijnhakken en bij de saus voegen.
De lasagneblaadjes in ruim gezouten water gaarkoken en laten uitlekken.Ondertussen de prei en de wortel in reepjes snijden en laten slinken in 1 eetlepel olijfolie.
Op elk bord een blaadje lasagne leggen, wat visblokjes met saus erop scheppen, afdekken met een tweede blaadje lasagne en de preireepjes en wortelreepjes erover verdelen. De resterende tomatenblokjes eromheen strooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats