Japanse zalm uit de oven |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 zalmfilets van pakweg 125 gram elk
wat zout en wat versgemalen peper
4 teentjes knoflook
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels limoensap of citroensap
3 eetlepels roerbakolie of wokolie
500 gram gemengde roerbakgroente (uit pak)
aluminiumfolie |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van circa 20 x 30 cm. Bestrooi nu de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en het limoensap of citroensap erover. Vouw hierna de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht
Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak nu de gemengde roerbakgroente. Serveer de zalmpakketjes met de roerbakgroente bij pandarijst, notenrijst of gele rijst |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|