laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelpudding (blanc manger) met peer
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

  zo'n 5 dl droge witte wijn of water
  180 gram fijne tafelsuiker
  1/2 citroen
  1 kaneelstokje
  2 kruidnagels
  3 handperen
  2 1/2 dl melk
  130 gram amandelpoeder
  1 steranijs
  3 blaadjes witte gelatine
  3 eierdooiers
  2 1/2 dl slagroom
  bereiding:
    Breng de wijn of het water met 100 gram suiker en voorts citroen, kaneel en kruidnagels aan de kook. Schil de peren, halveer deze en verwijder het klokhuis. Laat de peren in de siroop tegen de kook aan gedurende pakweg 15 minuten zacht worden. Laat ze in de siroop afkoelen en dep ze daarna zo goed mogelijk droog.


Breng de melk met 30 gram suiker en voorts amandelpoeder en steranijs aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Zeef de melk en breng hem opnieuw aan de kook. Week nu de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Klop vervolgens de eierdooiers met 50 gram suiker licht en luchtig. Schenk de hete melk er in een dun straaltje bij en roer goed. Los de uitgeknepen gelatine hierin op en laat dan het mengsel afkoelen tot het net lobbig wordt.


Klop de slagroom stijf en spatel deze door de afgekoelde vla. Bestrijk 6 vormpjes heel dun met olie en bestrooi deze dan dun met poedersuiker. Leg vervolgens in elk vormpje een halve peer met het snijvlak naar onderen en schenk de amandelvla erop. Laat de blanc manger nu 2 1/2 uur in de koelkast opstijven. Stort de puddinkjes voor het serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats