Lauwwarme aardappelsalade met bietjes en Roquefort |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gr krielaardappelen
4 rode bietjes
200 gr Roquefort
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 koffielepel bruine suiker
4 eetlepels walnotenolie
70 gr walnoten, geroosterd en grof gehakt
50 gr raketsla
zeezout en versgemalen zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°.
Was de bietjes; snij ze in kwarten; schik in een ovenschaal; besprenkel met de olijfolie en de azijn; bestrooi met suiker en plaats in de oven tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
Boen de aardappeltjes schoon; kook ze gaar in de schil; giet af en snij grotere exemplaren doormidden.
Schep de aardappelen en de raketsla door de bietjes; verbrokkel er de Roquefort over; bestrooi met de walnoten en breng op smaak met notenolie, peper en zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|