laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti met courgette
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

    1 kilo courgettes (circa 4 stuks)
    1 1/2 dl olijfolie
    250 gram geraspte parmezaanse kaas
    verse basilicum en verse muntblaadjes
    wat versgemalen zeezout en wat zwarte peper
    500 gram spaghetti
    60 gram roomboter in klontjes
  bereiding:
    Snijd de courgettes in lange repen. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak dan hierin in porties de courgetterepen goudkleurig. Schep de courgettes vervolgens in een kom. Voeg er de kaas, de basilicum, de munt en peper en zout bij. Kook intussen de spaghetti beetgaar in een ruime hoeveelheid water, waaraan een scheutje olijfolie en wat zout zijn toegevoegd. Laat de spaghetti goed uitlekken en schep deze dan weer terug in de kookpan. Voeg het courgettemengsel, de roomboter en eventueel nog een paar lepels olijfolie toe. Roer het geheel op een laag vuur goed door elkaar, tot de boter en de kaas gesmolten zijn. Serveer onmiddellijk.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats