|
|
|
Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers |
|
ingrediënten: |
|
|
100 gram bloem plus bloem voor uitrollen
1 blikje zalm van ca. 200 gram
50 gr boter plus boter voor invetten
1 dl slagroom
1 el tomatenketchup
2 el gesnipperde bieslook
1 ei
zout en peper
1/2 bosje water-/of tuinkers |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de bloem, een mespuntje zout, de boter en 2 el ijskoud water in een foodpressor en laat de machine 10-15 seconden draaien tot de massa korrelig is. Druk het deeg tot een samen hangende bal en laat die, afgedekt in de koelkast, ca 30 minuten rusten. Giet intussen de zalm af, verwijder de graatjes en velletjes en prak zijn. Klop het ei los met slagroom en tomatenketchup. Roer de zalm en 1 el bieslook door het eimengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die, op een met bloem bestoven werkblad uit tot rondjes van ca. 13 cm en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes van ca 10 cm doorsneden.- Prik met een vorm gaatjes in de deegbodempjes.
Schep de vulling in de vormpjes en bak de quiches in het midden van een voorverwarmde oven in 20 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|