|
|
|
Dikke Berlijnse kippesoep |
|
ingrediënten: |
|
|
1 soepkip van 1 kg
zout
1 kleine knolselderij
1,5 l water of iets meer
2 wortelen (in plakjes gesneden)
200 g rijst
250 g erwtjes uit de diepvries (die al gedopt zijn)
peper uit de molen
wat peterselie |
|
bereiding: |
|
|
-laat de kip in ruim 1,5 l water met wat zout gaarkoken, doe er een bouquet garni in
-schil de knolselder en snij in blokjes
-voeg deze 30 min voor de kip gaar is bij de bouillon!
-zet de vlam hoog om ze snel aan de kook te brengen, draai daarna het vuur terug erg laag
-haal de kip eruit als ze gaar is en doe de gewassen en goed uitgelekte rijst erbij en haal het bouquet garni eruit
-laat de rijst 15 min zacht uitzetten en gaarkoken
-doe na 5 min de diepvrieserwtjes erbij
-voeg dan de stukjes kip erbij
-kruiden naar smaak
geef er brood bij en boter |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|