|
|
|
Heek met spinazie en eiercitroensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
500 gr. verse spinazie, ontdaan van grove stelen
4 moten verse heek of kabeljauwfilets van 200 g per stuk
2 eetl. bloem
5 eetl. olijfolie (extra vierge)
1,75 dl. witte wijn
3-4 reepjes citroenschil
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de eiercitroensaus:
2 grote eieren, op kamertemperatuur
sap van 1/2 citroen
1 teel. maïzena |
|
bereiding: |
|
|
Kook de gewassen spinazie met aanhangend water in een ruime, goed afgesloten pan in 5-7 minuten gaar op matig vuur
Licht het deksel af en toe en schep de spinazie om met een houten lepel
Stort de gekookte spinazie in een vergiet en zet dat apart
Bestrooi de vis met bloem en schud overtollige bloem eraf
Bak de stukken vis in hete olijfolie in een grote koekenpan, op niet te hoog vuur, 2-3 minuten per kant, tot het vlees goudbruin kleurt
Schenk de wijn over de vis, voeg de reepjes citroenschil en peper en zout naar smaak toe
Schuif de pan behoedzaam heen en weer
Draai het vuur lager en stoof de vis enkele minuten, tot de wijn gedeeltelijk is verdampt
Schep de spinazie om de vis heen Laat alles nog 3-4 minuten sudderen Haal de pan van het vuur en zet hem enkele minuten weg
Bereid de eiercitroensaus
Meng de maïzena met wat water tot een glad papje.
Roer de eieren goed los.
Meng de eieren, citroensap en maïzena door elkaar tot een gladde saus.
Voeg een beetje kookvocht toe en roer goed, herhaal dit een paar keer.
Schenk de saus over de vis en de spinazie en schuif de pan op heel laag vuur heen en weer Giet er eventueel nog wat warm water bij Warm (niet laten koken!) de vis zo 2-3 minuten door en serveer hem meteen |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|