Everzwijnragout met rode wijn |
|
ingrediënten: |
|
|
- 40 gr boter
- 250 gr Parijse champignons
- 1 bokaal bruine fond
- 2 sneetjes rookspek
- 2 blaadjes laurier
- 5 takjes peterselie
- 2 uien
- peper en zout
- 1 fles goede rode wijn
- 1 kg jong wild zwijnragout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding
Snij de repen spek in blokjes en snij de uien fijn. Reinig de champignons en snij ze in viere
Bereiding
Laat het vlees in een kookpan aanbraden op een stevig vuur tot het goudbruin is, giet er de wijn over en krab de aanbaksels los. Bestrooi met peper en zout, voeg de laurierblaadjes en de takjes peterselie toe. Laat de spekblokjes even aanbakken in een braadpan en voeg ze bij het vlees. Laat de ui in dezelfde pan goudbruin kleuren en deglaceer met de bruine fond. Giet dat alles bij het vlees in de kookpan. Dek af en laat anderhalf uur stoven op een zacht vuurtje. De gesneden champignons een kwartiertje voor het einde toevoegen. Verder op smaak brengen.
Opdienen met peterselieaardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|