laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Berenburg-toffeetoetje
  ingrediënten:
    100 gram bitterkoekjes
1 dl Berenburg (of andere kruidenbitter)
100 gram zachte vanille-toffees
kleine banaan
geraspte schil van 1 sinaasappel
1 beker (500 ml) rijstdessert-vanille of zelfgemaakte rijstebrij
1/8 ltr slagroom
1 eetlepel poedersuiker
  bereiding:
    Houd 1 eetlepel Berenburg apart, vermeng de rest met de toffees en laat deze op een zeer laag vuurtje in de Berenburg wegsmelten. Breek intussen de bitterkoekjes in stukjes. Pel de banaan, snijd hem in plakjes en vermeng de plakjes met de sinaasappelschil. Klop de slagroom stijf met de apartgehouden Berenburg en de poedersuiker. Verdeel eerst de bitterkoekjes en daarop de banaan over 6 whisky-glazen. Giet er de warme toffeesaus over en schep daarop het rijstdessert. Spuit op elk glas een mooie toef Berenburgroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats