laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Broccoli-gorgonzolasoep
  ingrediënten:
    1 gesnipperde ui
500 gr. broccoli in kleine roosjes
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
3/4 liter kippenbouillon
1/4 liter slagroom
1 dl. droge witte vermouth
100 gr. gorgonzola
100 gr. gerookte kipfilet in blokjes
25 gr. geroosterde pijnboompitten
2 eetlepels fijngehakte basilicum
maggi
peper
zout
  bereiding:
    Gesnipperde ui 5 min. zachtjes bakken in hete boter. Bloem erdoor roeren en alles nog 2 minuten zachtjes bakken. Bouillon,broccoli en vermouth erbij doen en alles 20 minuten zachtjes doorkoken. Slagroom en gorgonzola toevoegen en alles tot een gladde, romige soep pureren. Doorwarmen maar niet meer koken Kip erdoor roeren opsmaak brengen met maggi, peper en zout. Op de borden pijnboompitten en basilicum over de soep strooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats