laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Olympische pastaschotel met gehakt
  ingrediënten:
    Voor de bechamelsaus:

2 liter volle melk
9 eetlepels meel
3 eieren
4 eetlepels boter
1 kop geraspte kaas
peper, zout

verder:
500 gr buisvormige en lange macaroni
500 gr. gehakt
300 gr geraspte kaas
4 eetlepels geraspte kaas
1/2 kop witte wijn
50 gram boter
1 ui, gesnipperd
1 stokje kaneel
1/2 kg tomaten, gepureerd
1 kop paneermeel
2 eetlepels paneermeel
2 eiwitten
1 portie bechamelsaus
peper en zout
  bereiding:
    De buisvormige macaroni gaar koken in ruim water met zout. De helft van de boter bruin laten worden in een pannetje en over de macaroni gieten. De eiwitten stijf kloppen en bij de macaroni doen. De helft van de geraspte kaas toevoegen en alles doorroeren tot een samenhangende massa.

De resterende boter smelten in een pan en de ui fruiten. Het gehakt erbij, rul bakken, blussen met de wijn en even laten koken. Vervolgens de gepureerde tomaten, kaneel, peper en zout toevoegen en alles ongeveer een half uur laten koken tot het meeste vocht is ingekookt. De pan van het vuur halen, de rest van de geraspte kaas en het paneermeel er in doen en doorroeren.

Een ovenschaal invetten met boter en de helft van de macaroni over de bodem verdelen. Hier het gehakt over uitspreiden en over het gehakt de rest van de macaroni verdelen. De bovenste laag bedekken met bechamelsaus. Bestrooi de bechamelsaus met 4 eetlepels geraspte kaas en twee eetlepels paneermeel en besprenkelen met wat gesmolten boter. De schaal in de oven zetten en in ongeveer 30 minuten een goudbruin korstje laten krijgen.

De bechamelsaus maken: Laat de boter met een half theelepeltje zout en peper smelten, het meel toevoegen onder goed roeren met een garde, als dit een glad papje is, in één keer de 2 liter melk erbij gieten en heel goed blijven roeren tot het kookt, dan de pan van het vuur nemen en de eieren en de geraspte kaas erbij doen, dit goed door elkaar roeren met een garde.

Lekker met een lekkere Griekse salade van tomaat en feta-kaas.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats