|
|
|
Boerenpannetje met rookworst |
|
ingrediënten: |
|
|
1 rookworst (à 250 gram, in plakjes)
2 eetlepels olie
1 rode ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
1 theelepel rozemarijn
700 g krielaardappels (voorgekookt)
1 stengel prei (dikke, in dunne ringen)
200 g wortels (in plakjes)
1 rode paprika (in blokjes)
50 g roomkaas (verse, met kruiden)
snufje zout
snufje peper (versgemalen) |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie in een hapjespan (of wok) en fruit hierin de ui,
knoflook en rozemarijn ca. 1 minuut. Voeg de krieltjes toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee.
Schep de prei, wortel en paprika door de krieltjes en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de verse roomkaas met kruiden en rookworst aan de krieltjes toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Breng het boerenpannetje op smaak met zout en peper.Verdeel het
gerecht over vier borden.
Lekker met dikke sneden boerenbrood en kruidenboter. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|